subota, 16. prosinca 2017.

Kim Jong-un




Kim Jong-un je rođen 8.siječnja 1982-84 ili 5.srpnja 1984. Oni to drže u tajnosti. Kim je naslijedio svoga oca  nakon njegove smrti 2011.  Dana 24.prosinca 2011 je postao maršal vrhovni zapovijednik vojske a dva dana poslije je postao  predsjednik Centralnog komiteta Radničke partije Koreje.

Školovao se u Švicarskoj pored Berna. Zvao se "Pak-un" ili  "Un-pak" od 1998 do 2000.U travnju 2012. pojavili su se novi dokazi koji pokazuju da je Kim Jong-un živio u Švicarskoj od 1991. ili 1992. godine, ranije nego što se ranije mislilo.Ajojjj....On je opisan kao sramežljivi te dobar student  koji voli igrati košarku. Govorilo se da ga je jedan stariji učenik  nadzirao te se smatrao njegovim tjelohraniteljem. Neki kažu da se nije školovao u švicarskoj.Ima mnoštvo informacija koje su nam nepoznate. Vjeruje se da je njegov stariji brat pohađao školu u Švicarskoj a da je  je Kim Jong-un pohađao vodeću školu za osposobljavanje časnika u Pyongyangu. Sve u svemu njegov život nije nama sasvim poznat .


Pod vodstvom Kim Jong-una Sjeverna je Koreja nastavila proizvoditi nuklearno oružje. Povremeno testiraju krstareće rakete velikog dometa usprkos protivljenju svijetske zajednice. Kažu da te rakete već mogu dosegnuti teritorij SAD-a. Zbog takvoga ponašanja prijetnja je međunarodnom miru.

Eniola Aluko


Eniola Aluko je poznata engleska nogometašica.



Eniola je rođena 21.veljače 1987. u Lagosu -u Nigeriji. Imala je godinu dana kada se sa obitelji preselila u Birmingham u regiji West Midlands. Odrasla je igrajuči nogomet sa svojim bratom i njegovim prijateljima. Ali se nije bavila samo nogometo bavila se i tenisom... Aluko je svoju karijeru započela igrajuči u Leafield Athletic. Kasnije je igrala za mlađu momčad Birmingham City Ladiesa pod voditeljem Marcusom Bignotom. Ona je debitirala u timu Birminghama protiv Leeds Uniteda, u dobi od samo 14 godina. U dobi nižoj od 18 godina postizala je sjajne rezultate.

Olimpijske igre
U lipnju 2012. Aluko je imenovana u U18 britansku reprezentaciju  za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine . Na olimpijskom nogometnomu turniru je Aluko započela sve tri utakmice u skupinama , uključujući i pobjede nad  Novim Zelandom. Kasnije je zaradila i kazne te je izgubila u drugim turnirima. Aluko je ostala odlična igračica i danas .
Viša karijera *
GodineTimAplikacijeGls )
2001-2004Birmingham City Ladies
2004-2007Charlton atletske dame
2007-2009Chelsea Ladies28(15)
2009-2010Saint Louis Athletica25(10)
2010Atlanta Beat14(5)
2011Sky Blue FC15(4)
2012Birmingham City Ladies13(4)
2012-Chelsea Ladies64(29)

Magic Johnson

Magic  Johnoson - pravo ime mu je bilo Earvin Johnson. On je bio najbolji  profesionalni  košarkaš svoga vremena.

Earvin je rođen 14. kolovoza 1959. bio je šesto dijete.Odrastao je u Lansingu u saveznoj državi Michigan. Gdje je kao dječak zavolio košarku. Johnson je svoj nadimak magic dobi tjekom jedne utakmice gdje je postigao triple-double - 36 poena, 18 skokova i 16 asistencija (dodavanje drugom igraču te on zabija). Sportski novinar Fred Stabley je objavio njegov nadimak  u svojim kolumnama - novinama  Lansing State Journal. 

Johni u početku nije htio postati profesionalni igrač košarke. Nego je htio postati televizijski komentator.
Ali igrajući  s budućim NBA igračima Gregom Kelserom, Jayom Vincentom i Mikeom Brkovichem Johnson je postizao odlične rezultate. Odveo je Spartanse do naslova prvaka Big Ten konferencije. Te je u prvom izdanju  NCAA turnira 1978. godine odveo je momčad među osam najboljih ali su oni na veliku žalost izgubili od  Kentuckya- kasnijeg prvaka. Tijekom sezone 1978./79. ponovo je odveo momčad do finala. Tamo su igrali protiv sveučilišta Indiana State. Te ih porazili- pobijedili .Johnson je izabran za najistaknutijeg igrača polufinala NCAA lige.

NBA
Johnson je izabran kao prvi izbor NBA-drafta 1979. (biranje igrača) od strane Los Angeles Lakersa. 
Abdul-Jabbar nikada s Lakersima nije osvojio NBA naslov i nadao se da će mu Johnson pomoći u tom naumu . Lakersi su sezonu završili sa odličnim uspjehom i upali u finale. U finalu su igrali protiv  Philadelphia 76ersa, predvođenim Juliusom Ervingom. Lakersi su vodili i pobjeda je bila očekivana ali je u petoj utakmici Abdul-Jabbar išćašio gležanj te je propustio šestu utakmicu. Glavni trener je u šestoj uitakmici postavio johnsona na poziciju centra. Te su pobijedili. A johnson je postao jedini novak u povijesti NBA koji je osvojio nagradu najkorisnijeg igrača NBA finala. Te još isto tako postaje četvrtim igračem koji je zaredom osvojio naslov NCAA i NBA prvaka. Osvojio je mnoge naslove . Te ja osvajao utakmice koje su ga dovele do njegova konačna uspjeha.

HIV 
Johnsonu je nakon liječničkog pregleda ustnovljen hiv. Nakon što su mu dijagnosticirali hiv on se povukao iz košarke te je rekao da će sada više posvetiti borbi sa tom bolešću. Izjavio je da njgova supruga sa kojom se je vjenčao 1991. godine nema hiv te da njihovo još nerođeno dijete nema isto tako hiv. Još se par puta vraćao na utakmice gdje su se igrači protivili njegovom povratki zbog moguće zaraze od hiv-a. Posljednji put se vrati kao glavni trener Lakersa ali se nakon njihovog poraza od Houstona u prvom doigravanju Johnson  napokon umirovio i objavio konačan kraj svoje karijere.

P.S. Johnson je dobio svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih.

Nagrade i dostignuća
5× NBA prvak (1980., 1982., 1985., 1987., 1988.)
3× Najkorisniji igrač (1987., 1989., 1990.)
12× NBA All-Star (1980., 1982.–1992.)
3× Najkorisniji igrač NBA finala (1980., 1982., 1987.)
9× All-NBA prva petorka (1983.–1991.)
1× All-NBA druga petorka (1982.)
1× NBA All-Rookie momčad (1980.)
2× Najkorisniji igrač NBA All-Star utakmice (1990., 1992.)
50 najvećih igrača u povijesti NBA


James Stewart


Naša prošlost je isto tako zanimljiva kao i naša ,,sadašnja" budućnost hehe. I prije je bilo mnogo glumaca kao i danas samo u malom drugačijem stilu. Tako ću nas ja vratiti malo u prošlost.Jedan od poznatih glumaca naše ne tako daleke  prošlosti je bio James Stewart. On je bio poznati američki filmski i  kazališni glumac.


James Stewart je rođen 20.svibnja 1908. Bio je jedini sin od troje djece. James je većinu puta  preuzimao ulogu muškarca u obitelji jer je njegov otac često izbivao. Što je ostavilo tragove na njemu a osobito na njegovom razvoju, odgovornošću te zaštitničkom odnosu prema ženama.Njegov je otac vodio malu trgovinu željeznarije . Pošto je bio jedini sin od njega se očekivalo da će preuzeti obiteljski posao ali završivši studij arhitekture na sveučilištu Princeton , pobunio se i odlučio se baviti glumom. Zanimanje  kojeg  je njegov otac prezirao. Nedugo nakon što je 1940 u dobi od 32 godine dobio Oscara za glavnu ulogu u filmu Filadelfijska priča bio je pozvan u vojsku kao vojni pilot 
uglavnom na europskom bojištu. Iz rata se vratio kao višestruko odlikovan junak. Rat je ostavio traga na njegovoj osobnosti. Više nikada nije sa nikim razgovarao o svojim ratnim iskustvima. Zbog stvari koje je doživio u tih pet godina rata , više nikada nije pristao glumiti ratne heroje u filmovima.

Nakon njegovog povratka. Glumio je u filmu Divan život. Te se ponovno opustio u  glumi. Nakon brojnih ljubavnih avantura James Stewart je tek 1948 upoznao svoju buduću suprugu po imenu Gloria Hatrick McLean . U početku je bila model kasnije je počela pohađati satove plesa u nadi za ostvarenjem svojega sna da postane glumicom. Ona je već bila u vezi sa Echvarda Bealea McLeana sa kojim je dobila dvoje djece. No ta veza nije dugo potrajala pa se rastala i preselila sa svojim sinovima u Los Angeles. Gdje je upoznala James-a. Otišli su na spoj te se bolje upoznali. !949 su se vjenčali. Glumili su u mnogim filmovima.

 Žena mu je umrla  16.veljače 1994. u dobi od 75 godina zbog raka pluća.Nakon smrti njegovog posinka Ronalda u ratu . On ostaje shrvan te više nikad ne snimi nijedan poznatiji film.Još pokuša glumiti u neki serijama ali one propadnu. Odlazi u mirovinu te još piše nešto poezije te nastupi u kojem show-u. Tijekom 80-ih bori se s bolestima poput- srčane tegobe, tumor kože, gluhoća te senilnosti.. Umire 2.srpnja 1997 u dobi od 89 godina zbog zastoja srca.Pred smrt je rekao svojoj obitelji  " Ja ću biti s Glorijom".

P.S on je bio omiljeni glumac moga oca.(Divan život)

 Njegovi filmovi:                                                           


subota, 9. prosinca 2017.

Bill Gates


MICROSOFT-jako zanimljiva riječ.Čovjek bi pomislio hm micro-soft nešto malo i mekano i neznam što. Ali MICROSOFT je nešto potpuno drugačije.To je američka softverska tvrtka.Pa da zavirimo malo dublje osnivači microsofta su  Bill Gates i Paul Allen.Tvrtka je osnovana 1975 sa osnovom razvoja osnovnog računalnog softvera poput uredskih programa,operacijskih sustava....1. od prvih proizvoda microsofta je bio Basic prevodilac kasnije se razvio i program-prevodilac za programski jezik Fortran.1978. otvaraju  prvi prekomorski prodajni ured u Tokyu u Japanu.1979. prebacuju težište razvoja na softver za 16-bitne mikroprocesore i na njima zasnovana računala.Pravi početak uspona microsofta započinje 1981. godine kada je tvrtka IMB izbacila na tržište osobno računalo IBM PC.To je računalo koristilo microsoft-ov operacijski sustav MS-DOS i microsoft-ove programske jezike kao što su :Cobol,Basic i Pascal.Microsoft je u svojoj daljnjo budućnosti mnogo proizvoda kao npr. Microsoft Windows najpoznatiji od windows 7 pa windows 8 te windows 10 a kasnije mozda i više.... operacijski sustavi Windows smatraju se glavnim Microsoftovim proizvodom ikada.No on nije jedini njihov proizvod tu s i Micosoft Office-on je softver za uredski rad, on ktome uključuje brojne nama jako poznat programe kao što su Word-program za obradu teksta,Excel-tablični kalkulator,Access-uredska baza podataka,Power Point-program za izradu prezentacija,te Front Page-alat za izradu jednostavnih web stranica.. ima toga još, još malo.Još jedan od njihovih proizvoda je Internet Explorer-to je internetski preglednik, od 1999 postaje jedan od najraširenijih internetskih preglednika...Sve u svemu microsoft je do danas jako napredovao i jako je koristan.Bill Gates i njegov partner mogu biti ponosni na ono što su napravili za našu budućnost informatike.

power point
front page
excel







word

Što želim postati....



Što želim postati kad odrastem.... dugo me to pitanje mučilo.I još uvijek nisam sigurna ima mnogo ljudi koji mi predlažu neke putove kao npr. medicina,informatika....itd .... ali zasto biti nesto sto nije ono što ti ustvari želiš.Pa sam tako ja dok sam bila mala negdje 2.,3. razred razmišljala o tome da postanem uciteljica jer mi je bilo zabavno slusati nasu uciteljicu i htijela sam raditi ono što i ona radi..Mnoštvo mojih prijateljica je isto htjelo postati uciteljicom određenog predmeta. No što sam sve više rasla moje mišljenje se mijenjalo.Sve me više zanimao dizajn,uređenje interijera...i još mnogo toga .Jako volim crtati pa sam dobila od tate knjigu punu praznih listova u koju sam zabilježavala i črčkala svoje kreacije.Mnoštvo drugih prijateljica je zanimala ista stvar većinu puta u takvoj dobi i je tako ali ne kod svih.npr neke su već htjele postati medicinske sestre ili uciteljice te veterinarke i još mnogo toga...Moje se mišljenje sve više i više mijenjalo sada me već zanima medicina nešto što sam u dobi djeteta 1. i 2. razreda smatrala ne baš zabavnim i malkice dosadnim poslom tj. voljela sam se ja igrati doktorice sigurno..Ali da skratim još je jako dugg put do moje budućnosti i još uvijek imam vremena za predomišljanje i još je puno poslova i zanimanja koja samo cekaju da dobe nove pametne  ljude koji će dati sve od sebe ,tako da moram pricekati još malo ustvari dosta....godina. Ali doci ce i taj dan.